BRICE ALLOUCHERY
Efter flera års arbeta i vingården och källaren tillsammans med sin far, har Brice gjort ett antal förändringar på vingården: han har slutat använda bekämpningsmedel. Han bearbetar jorden genom att plantera naturligt gräs för att främja markens kvalitet.
På vingården sköts varje vinstock noggrant. Skörden är kort och skonsam, med respekt för miljön och utsläpp. Målet är att alltid respektera ekosystemet och göra så lite miljöavtryck som möjligt.
Han fick ta över sitt egna område från familjegården, i synnerhet med Pinot Noir druvan i fokus. Hans mål var att utveckla området, bit för bit med sin egna stil och vision.
Idag har han tagit över efter sin far (även om han fortfarande plöjer på söndagar), tillsammans med sin fru Mathilde och trogna teammedlemmar, odlar han över Ecueils och Sacys terroirer, som båda är premier Cru områden. De flesta av vinstockarna är Pinot Noir, men det finns även Chardonnay och Meunier.
Brice använder till stor del ekfat. Han är mån om att processen ska ske så naturligt som möjligt för att det tar fram det bästa i Pinot noir druvan. Vinerna mognar på sin jästfällning i många månader, därefter lagras champagnerna i flera år, vilket känns på deras otroliga karaktär och utveckade smaker. Brice hantverk är tidlös och elegant.